Wie is WOLF WOLF


De voorstelling Who’s afraid of Virginia Woolf? (2019) was een eerste samenwerking tussen acteurs/makers Imke Mol, Naomi van der Horst, Flor Van Severen en Mitch Van Landeghem (KASK Drama) en scenograaf/lichtontwerper Gilles Pollak (RITCS Podiumtechniek en HKU Scenografie) en werd gepresenteerd als afstudeervoorstelling aan de dramaopleiding aan het KASK in Gent. De voorstelling, een hedendaagse bewerking van de toneeltekst van Edward Albee uit '62 en een ode aan zowel de liefde, verbeelding als het toneelrepertoire zelf, werd geprogrammeerd als Jong Werk op Theater Aan Zee 2019, waar zij de Mu.zee.um- jongerenjuryprijs, alsook een eervolle vermelding van de vakjury voor “zoveel durf en acteervermogen” kreeg. Dit jaar verkoos de jury van Het TheaterFestival de voorstelling tot een van de meest belangwekkende producties van het afgelopen seizoen.

Als gevolg van enerzijds een fijne, intense samenwerking en anderzijds de ervaring dat het in dit theaterlandschap een verademing blijkt om als jonge makers op een brutale doch respectvolle, tegemoetkomend-schadelijke manier met repertoire om te kunnen gaan, besloten we met z’n vijven na TAZ 2019 het collectief WOLF WOLF op te richten. In de zomer 2020 startten we de voorbereidingen voor een tweede samenwerking, waarin we opnieuw toneelrepertoire zullen benaderen vanuit een fundamentele liefde voor het spelen.

Met WOLF WOLF willen we werk maken vanuit een ‘spelersdramaturgie’: we ensceneren, bewerken en regisseren vanuit een spelersinstinct en metier. Zo kiezen we er bewust voor om niet met een regisseur of dramaturg te werken die eerst een concept uitdenkt, maar maken we beslissingen van op de vloer en benaderen we tekstmateriaal vanuit het spelen zelf. Door het toepassen van deze werkmethode wordt het maken en spelen van de voorstelling één.

We zoeken naar verdieping in spel, een spannende scenografische vorm en een intelligente, eigenzinnige tekstbewerking die repertoire kritisch en enthousiast ontleedt, hier, door ons, vandaag. Dit alles met de ambitie bijzonder, kwalitatief theater te maken voor zowel getrainde toeschouwers, alsook een divers, nieuw publiek te bereiken.